ratsastus Hattula

Palvelut 

Talutus, alkeis- ja ohjatut tunnit

Opi ratsastamaan ja hoitamaan hevonen alusta asti. Rauhalliset ponit ja hevoset takaavat sen että pienimmätkin saavat harjoitella omaan tahtiinsa. Ikärajaa ei ole, voit aloittaa ratsastuksen vaikka oman ajan harrastuksena kiireisen perhearjen tasapainoksi tai eläkepäivien kuluksi. Tunnit ovat yksityistunteja joten saat kaiken huomion ja opin itsellesi, rauhallinen ympäristömme helpottaa myös keskittymisessä ja vilkkaatkin lapset ovat viihtyneet ja nauttineet ponin hoidosta. Normaali ohjattu tunti on noin 60 min ja se sisältää hevosen hoitoa eli emme välttämättä ole kentällä tasan tuntia vaan lopetamme siihen kun tunnin asiat on käyty hyvällä mielellä onnistuneesti läpi, joskus siihen menee enemmän ja joskus vähemmän aikaa,hevosten kanssa ei ole niin kellontarkkaa! Tuntivalikoimassa on myös 1,5h tunti jossa keretään hoitaa ja ratsastaa enemmän.

Maastoratsastus

Ohjatut maastoretket yksin tai ryhmässä, minimaastot talutettaville. Maastoratsastus on mukavaa vaihtelua kentällä pyörimiseen. Metsässä voi helposti unohtaa hetkeksi arkiset asiat ja rentoutua luotettavan ratsun selässä. Koko päivän retket tilauksesta tai kalenterista varattavissa.

Maastoretki voidaan toteuttaa tilauksesta omalle porukallesi,evästauolla kodalla. 

Heppakerhot /leirit

Järjestämme lapsille kerhoja ja leirejä kysynnän mukaan,pistä siis rohkeasti viestiä mikäli lapsesi tai lapsenlapsesi kaipaavat kivaa kesä puuhaa ponien kanssa ulkoillen ja ratsastuksen alkeet oppien.
Leirejä myös tilauksesta omalle porukalle tai perheelle, 16km päässä tallista edullista mökkimajoitusta jonka ympärille voidaan suunnitella ratsastukset koko viikonlopulle tai arkisin, 13km päässä myös Lepaan matkailun majoitus tilat joiden varauksessa autamme. Ajankohtaiset leirit ilmoitetaan Facebookissa ja ajanvaraus kalenterissa. Kyselyt info@mjsalonen.fi 

Takaisin satulaan/Yksityistunnit

Aikuisille suunnattu kurssi toteutetaan henkilökohtaisena opetuksena tai pienryhmänä. Muistellaan ja opetellaan ratsastuksen perusjutut ja harjoitellaan hoitamaan hevonen itsenäisesti,käydään läpi varusteet ja muuta teoriaa osallistujien toiveiden mukaan. 

Yksityistunneille ja lasten tunneille voi toivoa etukäteen mitä vain aihetta esimerkiksi maastoilua,estetuntia,ilman satulaa ratsastusta,ponien hoitoa tai maastakäsittelyä,ihan mitä vain haluat oppia tai harjoitella!

Ryhmätunti (pienryhmä max 4 ratsukkoa) 

-Aikuisten alkeet/paluu satulaan(ti) 

-Yleistunti aikuiset (ke) 

-Junnutunti(to) 

-Yleis nuoret 13-17(ti) 

-Istunta+tuntuma (la) 

Talutusratsastus tapahtumiin

Laita sähköpostia tai soita niin sovitaan missä ja milloin yms toteutus. info@mjsalonen.fi tai 0500712260 laita viesti perään jos en heti vastaa, kiitos 

Tuntuma+istunta tunnit

Tarkka ja hyvä tuntuma on yhtä tärkeä asia ratsastuksessa kuin istuntakin. Miisa on opiskellut Reconeq ® Tuntumatekniikka valmentajaksi keväällä 2023. Tuntumatunnit onnistuvat yksäreinä ja myös ryhmätunteina, Laulaisten pihattotallilla tai omalla kotitallillasi valmennuksena. Miisa on opiskellut paljon myös ihmisen anatomiasta ja liikeradoista ratsastusta varten sekä istuntaa mm Ratsastajan istunnan optimointi kurssi 2024 ja muuta hevoskirjallisuutta aiheesta lukien. 

Kukapa ei haluaisi oppia ratsastamaan kevyellä, toimivalla ja hevosystävällisellä tuntumalla? Niin että hevonen pysähtyy ja toimii kuin ajatuksen voimalla. 

Siivouspalvelut 

Hämeenlinnan ja Hattulan alueella, lue lisää 

ratsastus Hattula